Vad gör Enkla Kassen enkel?

Varför Enkelt?

Vi som har startat Enkla Kassen värdesätter frihet. Att varje människa ska ha friheten att själv välja hur man vill leva ett meningsfullt och rikt liv. Vi vill hjälpa människor att leva med en känsla av frihet i vardagen. En vardag med mindre måsten och mer livsglädje.

Enkla Kassen hjälper dig att frigöra tid och energi till det som känns viktigt i livet genom att förenkla vardagsmaten. Att lösa vardagens alla små problem tar tid och energi. Ju mer tid och energi man binder upp i att lösa vardagsproblem, desto mindre tid och energi blir över till att engagera sig i det man brinner för.

Vi vill att vardagsmaten ska upplevas som ett friktionsfritt stöd till sin livsstil. En vardag fri från att hamna i en reaktiv livsstil med dåliga vanor. En vardag fri från att öppna kylskåpet för att inse att det är slut på mat och plötsligt ha ett nytt vardagsproblem att lösa. En vardag fri från att mikra färdigmat för att man inte finner tid och energi till att laga riktig mat.

Vardagsmaten ska vara ett stöd för att hantera alla andra utmaningar i vardagen som att hinna med att jobba, plugga, tvätta och allt vad det kan vara. Alla ska enkelt kunna laga god, hälsosam och hållbar mat utan att det tar onödigt mycket tid och energi från andra viktiga delar av livet. Enkla Kassen ska hjälpa människor att frigöra tid och energi till det som känns viktigt i livet.

Våra fyra principer för att göra vardagsmaten riktigt enkel

Snabblagat

All heder till den som älskar att lägga tid och energi på avancerad matlagning en vardagskväll. För dig som inte känner sådan inspiration när du kommer hem trött från en lång dag på jobbet eller plugget har vi skapat en enklare lösning. Recepten i Enkla Kassen tar i snitt 30 minuter att laga.

På 30 minuter har du som singelhushåll fixat middag och lunch för två dagar. Är ni två i hushållet har ni middag till kvällen och morgondagens matlåda fixad. Det innebär 15 minuter per dag och person för lunch och middag, ca 8 minuter per portion. Snabblagade recept frigör tid och energi till det som känns viktigt i livet!

Fri från Kylvaror

Enkla Kassen är fri från kylvaror. Det medför flera förenklingar för dig i vardagen. Du behöver inte vara hemma när vi levererar utan vi kan lämna kassen utanför din dörr så är du fri att leva livet fullt ut även leveranskvällarna. Utan kylvaror behöver du inte känna stress över att hinna hem innan matvarorna blivit dåliga.

När du burit in kassen i hemmet kan du välja att inte packa upp råvarorna ur kassen, då alla matvaror klarar många dagar i rumstemperatur och kan stå var du vill i hela hemmet. När det är dags att laga ett recept kan du ta fram hela kassen och plocka ur de råvaror du ska använda. Enkelt! Inget krångel med att leta rätt på råvarorna efter att de har packats upp. Frihet från kylvaror innebär alltså flera förenklingar som hjälper dig att frigöra ännu mer tid och energi till det som känns viktigt i livet!

 

Lättlagat

Att komma igång med att laga mat själv i vardagen kan kännas övermäktigt. Många recept innehåller krångliga moment med avancerad köksutrustning som man kanske inte ens har hemma. Måste man gå och köpa en matberedare bara för att laga mat själv hemma?

Recepten i Enkla Kassen är utformade för att vara lättlagade. Det innebär att en nybörjare i köket med enkla köksredskap kan laga recepten. Recepten kräver exempelvis varken ugn eller mixer. Vi har byggt recepten kring så pass enkla redskap att de ofta till och med går att laga med ett stormkök i skogen. Lättlagade recept hjälper dig att komma igång med enkel vardagsmat som frigör energi till det som är viktigt i livet!

Repetition

Repetition är inlärningens moder. Det är genom repetition som vanor byggs. Med repetition blir en aktivitet mer ansträngningslös att utföra över tid. Därför bygger Enkla Kassen på repetition. Just nu testar vi att rotera mellan tre kassar med tre recept i varje kasse.

Enkla Kassen består alltså just nu av nio olika recept totalt. Så den fjärde leveransen innehåller samma recept som du fick i din första kasse. Vi tror att repetition är nyckeln till ansträngningslös vardagsmat. För varje gång du lagar ett recept igen går det lite snabbare och lite lättare. Repetition frigör tid och energi till det som känns viktigt i livet!


Lämna en kommentar

Vänligen notera att alla kommentarer behöver godkännas innan de publiceras