Om du har fått ett presentkort på Enkla Kassen kan du använda det för att beställa en leverans på länken nedan. Knappa in din presentkortskod i "Rabatt"-fältet.

Beställ nu för första leverans inom 2-4 arbetsdagar!

Vi har just nu en bugg där en del kunder har haft svårt att lösa in presentkort med knappen nedan. Om det krånglar för dig så lämna dina adressuppgifter till oss i chatten så lägger vi in en manuell beställning med ditt presentkort!

Prenumerationen avslutas automatiskt efter leverans när du beställer med presentkort på denna sida.

Genvägen för att komma igång med växtbaserad vardagsmat.

Oavsett om du är vegan eller bara vill byta ut några av dina vardagsrätter till växtbaserade är Enkla Kassen ett smidigt verktyg för att få en enklare matvardag.

Vi levererar en låda med råvaror och recept för att skapa 12 portioner härlig vegansk vardagsmat. En kasse innehåller 3 olika recept. Varje recept tar ca 30 minuter att laga och ger 4 portioner som är goda både till middag och i matlådan.

Hur kan vi leverera till dig?

Skriv in ditt postnummer och testa

Hur fungerar det?

Ändra/avsluta prenumerationen när du vill, fram till 7 dagar innan leverans. Leverans varannan vecka om du inte väljer en annan frekvens efter beställning, t.ex. varje vecka.

Leveranserna sker oftast med lastcykel eller klimatkompenserad transport. Lådan är fri från kylvaror och klarar sig bra utanför dörren tills du kommer hem eller hos utlämningsstället.

Laga på 30 minuter och njut!

Varje rätt tar ca 30 minuter (på riktigt!) att laga och ger fyra goda portioner. Antingen för hela familjen att njuta av direkt eller för att fylla matlådorna.

Vad tycker våra kunder?

Jeppe, Entreprenör & Pappa

"9 & 11 åringen vill numera laga mat själva tack vare de enkla recepten. Medhjälpande & kräsna 6-åringen kommentar efter första gången: 'Det här måste vi laga flera gånger.' "

Anne-Sophie, Vegan & Matbloggare

"Gillade verkligen recepten! Enkla och goda. En bra bas i måltiden som man kan vara kreativ med och göra till sin egen."

Raul, Programmerare

"Testade för att få hjälp att laga mer mat själv i vardagen. Det har hjälpt mig att få bättre mat-rutiner och öppna upp ögonen för vegetarisk mat"

Leveranser i hela Sverige!

Vi når 70% av Sveriges hushåll med hemleverans och levererar till Bring utlämningsställen över hela landet!

Vanliga frågor

Varje kasse innehåller 3 olika rätter och varje rätt skapar 4 portioner med i snitt 600 kcal per portion. Det är alltså totalt 12 portioner i en kasse.

Så för en familj passar det bra som middagslösning och för mindre hushåll får man mat över till matlådor som man kan äta senare i veckan. Alla recept är gjorda för att passa bra i matlåda.

Hemleveranser kommer mellan kl 17-22 på tisdagar och fredagar. I Stockholm & Uppsala erbjuder vi också leverans på lördagar. Om du inte är hemma så lämnas kassen utanför din dörr förutsatt att du angett portkod om det behövs.

Leveranser till utlämningsställen kommer fram ca 1-2 arbetsdagar efter att vi skickat dem.

Läs mer om våra leveranser här.

Alla ingredienser i Enkla Kassen är helt växtbaserade (veganska). När vi har valt ut de råvaror som följer med i Enkla Kassen har vi utgått från produkternas innehållsförteckningar för att avgöra om de är veganska. I de fall en produkt innehåller ett e-nummer som kan ha animaliskt ursprung har vi kontaktat producenten för att säkerställa att det är vegetabiliskt.

Det kan finnas spårämnen av animaliska produkter och vi uppmanar allergiker att undersöka innehållsförteckningar om man är spårämneskänslig då t.ex. pasta ofta innehåller spårämnen av ägg.

Viktigt att komma ihåg om du äter en 100% vegansk kost är att få i dig tillräckligt mycket av vitamin b12 som du kan få antingen genom kosttillskott eller genom t.ex. vegetabilisk dryck såsom havremjölk (Ej ekologisk! Tyvärr hindrar en EU-regel ekologisk vegetabilisk mjölk från att innehålla b12).

Din första leverans kommer inom ca 2-4 dagar om du valt snabbaste leveransalternativet och anländer annars den veckodag du valt. Läs mer om våra leveranser här.

Din första leverans betalas direkt vid köptillfället och följande leveranser debiteras på några dagar innan leverans. Om du vill göra ändringar i din prenumeration kan detta göras fram till 7 dagar före leverans.

Enkla Kassen är byggd kring råvaror med lång hållbarhet såsom skafferivaror och tåliga grönsaker. Därför har du oftast flera veckor på dig att laga alla rätterna så du kan använda Enkla Kassen som ett stressfritt verktyg i din vardag med minimalt matsvinn.