Vad roligt att du har fått ett presentkort med Enkla Kassen!

Klicka på "Använd presentkort" för att lösa in ditt presentkort

Prenumerationen avslutas automatiskt efter leverans när du beställer med "Använd presentkort"-knappen ovan. Om du inte vill avsluta prenumerationen automatiskt kan du istället beställa en prenumeration och använda presentkortet som rabattkod.

Genvägen för att komma igång med växtbaserad vardagsmat.

🚲 Hemleverans av goda recept & ingredienser
🕒 30 minuter till mat på bordet - på riktigt!
🧘‍♀️ Råvarorna håller länge, ingen stress att laga
🌱 Klimatsmart, ca 80% lägre klimatpåverkan
🥕 Alla ingredienser är veganska
📦 3 recept & 4 portioner/recept. 12 port/låda
🍽 Gott till middag & i matlådan
👩‍👩‍👧‍👦 Passar både stora & små hushåll

Hur kan vi leverera till dig?

Skriv in ditt postnummer och testa

Vad tycker våra kunder?

Jeppe, Entreprenör & Pappa

"9 & 11 åringen vill numera laga mat själva tack vare de enkla recepten. Medhjälpande & kräsna 6-åringen kommentar efter första gången: 'Det här måste vi laga flera gånger.' "

Anne-Sophie, Vegan & Matbloggare

"Gillade verkligen recepten! Enkla och goda. En bra bas i måltiden som man kan vara kreativ med och göra till sin egen."

Raul, Programmerare

"Testade för att få hjälp att laga mer mat själv i vardagen. Det har hjälpt mig att få bättre mat-rutiner och öppna upp ögonen för vegetarisk mat"

Leveranser i hela Sverige!

Vi når 70% av Sveriges hushåll med hemleverans och levererar till Bring utlämningsställen över hela landet!

Vanliga frågor

Varje kasse innehåller 3 olika rätter och varje rätt skapar 4 portioner med i snitt 600 kcal per portion. Det är alltså totalt 12 portioner i en kasse.

Så för en familj passar det bra som middagslösning och för mindre hushåll får man mat över till matlådor som man kan äta senare i veckan. Alla recept är gjorda för att passa bra i matlåda.

Hemleveranser kommer mellan kl 17-22 på tisdagar och fredagar. I Stockholm & Uppsala erbjuder vi också leverans på lördagar. Om du inte är hemma så lämnas kassen utanför din dörr förutsatt att du angett portkod om det behövs.

Leveranser till utlämningsställen kommer fram ca 1-2 arbetsdagar efter att vi skickat dem.

Läs mer om våra leveranser här.

Alla ingredienser i Enkla Kassen är helt växtbaserade (veganska). När vi har valt ut de råvaror som följer med i Enkla Kassen har vi utgått från produkternas innehållsförteckningar för att avgöra om de är veganska. I de fall en produkt innehåller ett e-nummer som kan ha animaliskt ursprung har vi kontaktat producenten för att säkerställa att det är vegetabiliskt.

Det kan finnas spårämnen av animaliska produkter och vi uppmanar allergiker att undersöka innehållsförteckningar om man är spårämneskänslig då t.ex. pasta ofta innehåller spårämnen av ägg.

Viktigt att komma ihåg om du äter en 100% vegansk kost är att få i dig tillräckligt mycket av vitamin b12 som du kan få antingen genom kosttillskott eller genom t.ex. vegetabilisk dryck såsom havremjölk (Ej ekologisk! Tyvärr hindrar en EU-regel ekologisk vegetabilisk mjölk från att innehålla b12).

Din första leverans kommer inom ca 2-4 dagar om du valt snabbaste leveransalternativet och anländer annars den veckodag du valt. Läs mer om våra leveranser här.

Din första leverans betalas direkt vid köptillfället och följande leveranser debiteras på några dagar innan leverans. Om du vill göra ändringar i din prenumeration kan detta göras fram till 7 dagar före leverans.

Enkla Kassen är byggd kring råvaror med lång hållbarhet såsom skafferivaror och tåliga grönsaker. Därför har du oftast flera veckor på dig att laga alla rätterna så du kan använda Enkla Kassen som ett stressfritt verktyg i din vardag med minimalt matsvinn.