Nu i januari testar vi hemleverans alla (var)dagar! Välj dag efter beställning. Läs mer >

Med Enkla Kassen får du en enklare matvardag - på riktigt!

📦 Hemleverans av goda recept & tåliga matvaror med lång hållbarhet

Det innebär en enklare matvardag på flera sätt:

Leveranskvällen - känn dig fri att leva ditt liv som du vill! Om föraren kan ta sig till din dörr lämnas lådan där utan att du behöver vara hemma. Du behöver inte skynda dig hem då råvarorna klarar sig länge utanför kylskåpet 🧘‍♀️

Nästan inga kylvaror som ska pusslas in i kylskåpet. Skönt att slippa hålla på med tetris i kylskåpet på leveranskvällen! 🕹

100% växtbaserat & inga färskvaror med kort hållbarhet. Slipp stressen över att hinna laga maten innan råvarorna blivit dåliga. Du har oftast flera veckor på dig att laga maten, så du slipper planera om livet kring matkassen 🌱

Du har en backup-lösning som du inte behöver tänka på. Den finns alltid där när livspusslet inte går ihop och du snabbt och enkelt behöver lösa vardagsmaten. Skönt va! Särskilt om barnen redan är hungriga. 😋

I snitt 30 minuter till mat på bordet - på riktigt! Så lättlagat med enkla köksredskap att barnen kan hjälpa till. 🕒

Beställ nu för första leverans inom 2-3 arbetsdagar!

449 kr/leverans, fri frakt (37 kr/portion)

Ingen bindingstid
Du kan avbryta prenumerationen när du vill, fram till 7 dagar innan leverans.


Kan vi leverera till dig?

Skriv in ditt postnummer och testa
Andra sätt som Enkla Kassen gör din matvardag enklare

🍽 Matlåde-vänlig! De flesta recepten passar även bra i matlådan. Det ger en mer flexibel matvardag där du har matlådan redo när du behöver den.

📦 Varje leverans förenklar en del av din matvardag med 3 recept & 4 portioner/recept. 12 port/låda. Ett upplägg som...

👩‍👩‍👧‍👦 Passar både stora & små hushåll:
- Hela familjen som äter middag tillsammans
- Paret som äter middag tillsammans och sparar resterna i matlådor till lunchen dagen efter
- Singelhushållet som äter en härlig middag och får massa matlådor över som förenklar kommande dagar.

Vi når ca 70% av Sveriges befolkning med hemleverans

Tisdagar kl 17:00-22:00 & 18:00-22:00

Hur fungerar det?

Beställ på 3 minuter

Beställ din kasse för att starta din prenumeration. Ändra/avsluta prenumerationen när du vill, fram till onsdag innan leverans.

Leverans varannan tisdag

Leverans sker med lastcykel, elbil eller klimatkompenserad transport. Lådan är fri från kylvaror och klarar sig bra utanför dörren tills du kommer hem.

Laga på 30 minuter och njut!

Varje rätt tar ca 30 minuter att laga och ger 4 portioner. Antingen för hela familjen att njuta av direkt eller för att fylla matlådorna.

Vad tycker våra kunder?

Jeppe, Entreprenör & Pappa

"9 & 11 åringen vill numera laga mat själva tack vare de enkla recepten. Medhjälpande & kräsna 6-åringen kommentar efter första gången: 'Det här måste vi laga flera gånger.' "

Anne-Sophie, Vegan & Matbloggare

"Gillade verkligen recepten! Enkla och goda. En bra bas i måltiden som man kan vara kreativ med och göra till sin egen."

Raul, Programmerare

"Testade för att få hjälp att laga mer mat själv i vardagen. Det har hjälpt mig att få bättre mat-rutiner och öppna upp ögonen för vegansk mat"

Vanliga frågor

Varje kasse innehåller 3 olika rätter och varje rätt skapar 4 portioner med i snitt 600 kcal per portion. Det är alltså totalt 12 portioner i en kasse.

Så för en familj passar det bra som middagslösning och för mindre hushåll får man mat över till matlådor som man kan äta senare i veckan. Alla recept är gjorda för att passa bra i matlåda.

Hemleveranser kommer mellan kl 17-22 på tisdagar. Om du inte är hemma så lämnas kassen utanför din dörr förutsatt att du angett portkod om det behövs.

Enkla Kassen har märkningen I'M VEGAN från Djurens Rätt. När vi har valt ut de råvaror som följer med i Enkla Kassen har vi utgått från produkternas innehållsförteckningar för att avgöra om de är veganska. I de fall en produkt innehåller ett e-nummer som kan ha animaliskt ursprung har vi kontaktat producenten för att säkerställa att det är vegetabiliskt.

Det kan finnas spårämnen av animaliska produkter och vi uppmanar allergiker att undersöka innehållsförteckningar om man är spårämneskänslig då t.ex. pasta ofta innehåller spårämnen av ägg.

Viktigt att komma ihåg om du äter en 100% vegansk kost är att få i dig tillräckligt mycket av vitamin b12 som du kan få antingen genom kosttillskott eller genom t.ex. vegetabilisk dryck såsom havremjölk (Ej ekologisk! Tyvärr hindrar en EU-regel ekologisk vegetabilisk mjölk från att innehålla b12).

Du kan beställa din första leverans av Enkla Kassen fram till söndagen före leverans om vi inte sålt slut på nästa vecka innan dess (i sådana fall skriver vi ut detta och ett nytt datum bredvid beställningsknappen).

Exempel baserat på vilken veckodag det är idag:
Måndag: Din första leverans kommer på tisdag om 8 dagar.
Tisdag: Din första leverans kommer på tisdag om 7 dagar.
Onsdag: Din första leverans kommer på tisdag om 6 dagar.
Torsdag: Din första leverans kommer på tisdag om 5 dagar.
Fredag: Din första leverans kommer på tisdag om 4 dagar.
Lördag: Din första leverans kommer på tisdag om 3 dagar.
Söndag: Din första leverans kommer på tisdag om 2 dagar.

Din första leverans betalas direkt vid köptillfället och följande leveranser debiteras på torsdagen innan leverans. Om du vill göra ändringar i din prenumeration kan detta göras fram till onsdag före leverans.

En av våra tre kassar innehåller jordnötssmör. Om du är känslig för något är det viktigt att du själv undersöker innehållsförteckning på de råvaror du får hem. Om du har några frågor om innehållet inför beställning kan du alltid kontakta oss i chatten nere till höger på denna sida, eller maila oss på info@enklakassen.se

ÄR DU REDO ATT FÖRENKLA DIN VARDAG?

449 kr per leverans, fri frakt (37 kr/portion)