Första kassen kostar 299 kr + ev. frakt

Därefter 399 kr/kasse + 0-50 kr frakt
(33-37 kr/p
ortion)

Vår första leverans (21 aug) är slutsåld. Beställ nu och få din första Enkla Kassen den 28 augusti!

Ingen bindingstid
Du kan avbryta prenumerationen när du vill, fram till onsdag innan nästa leverans.

Genvägen för att komma igång med växtbaserad vardagsmat.

Oavsett om du är vegan eller bara vill byta ut några av dina vardagsrätter till växtbaserade är Enkla Kassen ett smidigt verktyg för att få en enklare matvardag.

Vi levererar en kasse eller låda med råvaror och recept för att skapa 12 portioner härlig vegansk vardagsmat. En kasse innehåller 3 olika recept. Varje recept tar ca 30 minuter att laga och ger 4 portioner som är goda både till middag och i matlådan.

Kan vi leverera till dig?

Skriv in ditt postnummer och testa

Den 21 augusti börjar vi leverera i stora delar av Sverige

Första leveransen är slutsåld, men beställ nu för att få hem din första Enkla Kassen 28 augusti!

Vi levererar inte till alla postnummer i städerna på kartan nedan, men siktar på att leverera i ett större område så snart som möjligt!

Skriv upp dig på vår mejl-lista så hör vi av oss när vi levererar till din stad >

VI GÖR HEMLEVERANSER HÄR

Tisdagar kl 17:00-22:00

Och kontorsleveranser här

Tisdagar kl 13:00-16:00

Hur fungerar det?

Beställ på 3 minuter

Beställ din kasse här på enklakassen.se och välj det leveransalternativ som passar dig bäst - hemleverans eller till din arbetsplats. Du kan avbryta prenumerationen när du vill, senast onsdag innan nästa leverans.

Leverans varannan tisdag

Vi levererar i halva Sverige hem till din dörr och till arbetsplatser i Stockholm. Leverans sker med lastcykel, elbil eller klimatkompenserad transport. Kassen är fri från kylvaror och klarar sig bra utanför dörren tills du kommer hem.

Laga på 30 minuter och njut!

Vi har gjort recepten lätta och snabba att laga så att vem som helst kan förenkla sin matvardag. En rätt tar ca 30 minuter att laga och ger 4 portioner - antingen för hela familjen att njuta av direkt eller för att fylla matlådorna.

Vad tycker våra kunder?

Jeppe, Entreprenör & Pappa

"9 & 11 åringen vill numera laga mat själva tack vare de enkla recepten. Medhjälpande & kräsna 6-åringen kommentar efter första gången: 'Det här måste vi laga flera gånger.' "

Anne-Sophie, Vegan & Matbloggare

"Gillade verkligen recepten! Enkla och goda. En bra bas i måltiden som man kan vara kreativ med och göra till sin egen."

Raul, Programmerare

"Testade för att få hjälp att laga mer mat själv i vardagen. Det har hjälpt mig att få bättre mat-rutiner och öppna upp ögonen för vegetarisk mat"

Vanliga frågor

Hemleveranser kommer mellan kl 17-22 på tisdagar. Om du inte är hemma så lämnas kassen utanför din dörr förutsatt att du angett portkod.

Kontorsleveranser mellan kl 13-16 på tisdagar och budet ringer din mobiltelefon om det inte är möjligt att lämna i receptionen.

Vi sammanställer våra ordrar för kommande vecka på onsdagar kl 23.59. Om du beställer mellan måndag-onsdag kommer din första leverans på tisdag nästa vecka. Om du beställer mellan torsdag-söndag kommer din första leverans på tisdagen om lite mer än en vecka.

Exempel baserat på vilken veckodag det är idag:
Måndag: Din första leverans kommer på tisdag om 8 dagar.
Tisdag: Din första leverans kommer på tisdag om 7 dagar.
Onsdag: Din första leverans kommer på tisdag om 6 dagar.
Torsdag: Din första leverans kommer på tisdag om 12 dagar.
Fredag: Din första leverans kommer på tisdag om 11 dagar.
Lördag: Din första leverans kommer på tisdag om 10 dagar.
Söndag: Din första leverans kommer på tisdag om 9 dagar.

Enkla Kassen har märkningen 100%-vegansk från Djurens Rätt. När vi har valt ut de råvaror som följer med i Enkla Kassen har vi utgått från produkternas innehållsförteckningar för att avgöra om de är veganska. I de fall en produkt innehåller ett e-nummer som kan ha animaliskt ursprung har vi kontaktat producenten för att säkerställa att det är vegetabiliskt.

Det kan finnas spårämnen av animaliska produkter och vi uppmanar allergiker att undersöka innehållsförteckningar om man är spårämneskänslig då t.ex. pasta ofta innehåller spårämnen av ägg.

Viktigt att komma ihåg om du äter en 100% vegansk kost är att få i dig tillräckligt mycket av vitamin b12 som du kan få antingen genom kosttillskott eller genom t.ex. vegetabilisk dryck såsom havremjölk (Ej ekologisk! Tyvärr hindrar en EU-regel ekologisk vegetabilisk mjölk från att innehålla b12).

En av våra tre kassar innehåller jordnötssmör. Om du är känslig för något är det viktigt att du själv undersöker innehållsförteckning på de råvaror du får hem. Om du har några frågor om innehållet inför beställning kan du alltid kontakta oss på messenger-länken nere till höger på denna sida, eller maila oss på info@enklakassen.se

ÄR DU REDO ATT FÖRENKLA DIN VARDAG?

Första kassen fr. 299 kr, därefter 399 kr/kasse + 0-50 kr frakt (33-37 kr/portion)