Driv hållbar transformation som Logistics Manager

Vad gör Enkla Kassen?

Klimatförändringarna är en av vår generations största utmaningar. Att äta mer växtbaserat är en av de viktigaste förändringarna en privatperson kan göra i sin vardag för att minska sin klimatpåverkan. Vi har startat Enkla Kassen för att göra det busenkelt att komma igång med växtbaserad vardagsmat till ett pris som de flesta har råd med. Vi levererar råvaror och snabblagade recept som har ca 80% lägre klimatpåverkan än genomsnittlig svensk kost och levererar över hela landet för att ge alla möjlighet att bli en del av lösningen.

 

Om Rollen

Vi har de senaste fyra åren skapat en riktigt grym produkt (4.7/5.0 i betyg på Trustpilot) och har hittills hjälpt ca 5000 hushåll att laga 300 000 klimatsmarta måltider. Nu är det dags för företaget att gå in i en ny fas med ett större fokus på tillväxt och vi söker nu en Logistics Manager som tar helhetsansvar över logistiken. Ett ansvar över hela kedjan från inköp till hemleverans.

Vi har med ett litet team hittills hjälpt ca 0.1% av Sveriges befolkning att äta mer växtbaserat och letar efter dig som brinner för att accelerera vår impact och bromsa klimatförändringarna på global nivå! 🚀🌱

Vem söker vi?

(du måste inte matcha allt, men helst ett flertal punkter 😊)

- Du vill ha en stor impact på att bromsa klimatförändringarna och att snabba på skiftet till mer växtbaserade dieter

- Du älskar logistik och gillar att tänka ut smarta och enkla system, skapa effektiva flöden och processer. Du kan förlora dig i flow när du sitter med spreadsheets och ser ett värde i att bygga enkla rutiner och kontroller som fyller en viktig funktion i helheten.

- Du trivs med att prata med leverantörer och förhandla priser

- Du gillar att planera och strukturera, att skapa ordning och reda. Du är noggrann men också effektiv i det dagliga arbetet. Du föredrar att jobba proaktivt snarare än reaktivt men är okej med att vi jobbar oss igenom kaos ibland när vi driver viktiga utvecklingsprojekt framåt.

- Du gillar att bära ansvar och är utvecklingsorienterad. Du värdesätter meritokrati och vågar utmana idéer du inte tror på. Du vågar ställa relevanta frågor om du inte förstår något. Du är prestigelös och fokuserar på innehåll snarare än form.

Vad erbjuder vi dig?

- Lön och ett betydande delägarskap i företaget.

- Du kommer leda vårt packing operations team och lägga planer och strategi för logistiken både på kort och lång sikt samt skapa förutsättningar för en stark tillväxt.

- Möjlighet att skapa direkt klimatnytta med varje skeppad produkt. Du får vara en del av att driva hållbar transformation i världen.

- Dynamisk arbetsmiljö att jobba och utvecklas i. Vi är en impact startup som förändras och utvecklas snabbt. Du får stor frihet i din roll som Logistics manager.

Rollen är baserad i Stockholm och vi har vårt lager i Garnisonen nära Karlaplan.

 

Krav

- Behärskar svenska väl i tal och skrift för att kunna kommunicera med leverantörer

- Behärskar spreadsheets väl som MS Excel och Google Sheets

- I god fysisk form för att kunna dra tunga pallar, flytta runt råvaror i lagret

- Arbetstiderna är oftast 08-17 Måndag och Torsdag och mer flexibla på andra dagar med snitt på ca 40h i veckan.

- Körkort är inte ett krav, men fördelaktigt då det kan uppstå logistik-utmaningar där detta är av nytta

Rent konkret kommer du till en början jobba med följande typer av arbetsuppgifter:

- Inköpslogistik. Inköpsplanera och beställa torrvaror, packmaterial och grönsaker för att se till att vi har tillräckligt med rätt råvaror vid rätt tillfälle. Planera inleveranser och godsmottagning.

- Packning. Planera och leda packningen med vårt team på vårt lager på Garnisonen nära Karlaplan. Se till att lådorna packas på rätt sätt och är klara till deadline för upphämtning. Du kommer också själv vara med och packa etc vid behov.

- Utleveranser. Planera och boka upphämtning av lådor från distributörer.

- Processer. Optimera och utveckla våra processer och rutiner för logistik och packning.

Är du den vi söker?

Ansök på impactmaker@enklakassen.se med mejltitel "Logistics Manager". Berätta varför denna roll passar dig perfekt och inkludera ett CV eller länk till din LinkedIn-profil.

Vi ser fram emot att höra från dig!

/Johannes, medgrundare Enkla Kassen