Varför enkelt?

Enkla Kassen hjälper dig att frigöra tid och energi till det som känns viktigt i livet genom att förenkla vardagsmaten. Att lösa vardagens alla små problem tar tid och energi. Ju mer tid och energi man binder upp i att lösa vardagsproblem, desto mindre tid och energi blir över till det man brinner för. Vi som har startat Enkla Kassen värdesätter frihet. Att varje människa ska ha friheten att leva ett meningsfullt och rikt liv. Vi vill hjälpa människor att leva i frihet i vardagen. En vardag med mindre måsten och mer livsglädje.

Vi vill att vardagsmaten ska upplevas som ett friktionsfritt stöd till ens livsstil. Att slippa hamna i en reaktiv livsstil med dåliga vanor.

 • Att slippa öppna kylskåpet för att inse att det är slut på mat och plötsligt ha ett nytt vardagsproblem att lösa.
 • Att slippa mikra färdigmat för att man inte finner tid och energi till att laga riktig mat.
 • Att slippa äta köttbullar, makaroner och ketchup för ofta för att man inte mäktat med att bygga upp sunda matvanor.
Så ska vardagsmaten inte behöva upplevas. Utan vardagsmaten ska vara ett stöd för att hantera alla andra utmaningar i vardagen som att hinna med jobb, plugg, skjutsa, tvätta och allt vad det kan vara. Alla ska enkelt kunna laga god mat utan att det tar onödigt mycket tid och energi från andra viktiga saker i livet.

  Därför har vi utformat Enkla Kassen enligt tre principer vi tycker är grunden för en enkel upplevelse.

   

  Repetition

  Repetition

  Repetition är inlärningens moder. Det är genom repetition som vanor byggs. Med repetition blir en aktivitet mer ansträngningslös att utföra över tid. Därför bygger Enkla Kassen på repetition. Just nu testar vi att rotera tre kassar med tre recept i varje kasse. Enkla Kassen består alltså just nu av nio olika recept totalt. Så fjärde leveransen innehåller samma recept som du fick i din första kasse. Vi tror att repetition är nyckeln till ansträngningslös vardagsmat. För varje gång du lagar ett recept igen går det lite snabbare och lite lättare. Så frigörs tid och energi till det som känns viktigt i livet!

   


  Snabblagat

  Snabblagat

  All heder till den som älskar att lägga tid och energi på avancerad matlagningskonst en vardagskväll. Fast för dig som inte känner denna lust när du kommer hem trött från jobbet eller plugget har vi skapat en enklare lösning. Recepten i Enkla Kassen tar i snitt 30 minuter att laga. På 30 minuter har du som singelhushåll fixat lunch och middag för två dagar och om ni är två har ni mat för kvällen och morgondagens matlåda. Det är 15 minuter per dag och person för lunch och middag, ca 8 minuter per portion. Så frigörs tid till det som känns viktigt i livet!

   


  Fri från kyl och frysvaror

  Fri från kylvaror

  Enkla Kassen är fri från kyl- och frysvaror. Det innebär flera fördelar. Du behöver inte vara hemma när vi levererar. Vi lämnar kassen utanför din dörr och du behöver inte känna stress över att hinna hem innan matvarorna blivit dåliga. Att kassen är fri från kylvaror innebär också att du inte behöver packa upp råvarorna ur kassen för att förvara i kylen. Utan alla matvaror klarar många dagar i rumstemperatur. Det innebär också att du kan förvara kassen i princip var du vill i hela hemmet. När det är dags att laga ett recept tar du fram hela kassen och plockar ur de råvaror du ska använda. Enkelt! Inget krångel med att leta rätt på råvarorna efter de har packats upp.

   

  Beställ Nu