Indisk Dal, 4 portioner
Aktiv tid: 20 min. Total tid: 35 min.
Ingredienser:
- 3 dl Ris (mathavre passar också bra!)
- 2 Morötter
- 1 Gul lök
- 2 klyftor Vitlök
- 3 dl Röda linser
- 1 paket Krossade tomater
- 1 paket Kokosmjölk
- 1 tärning Grönsaksbuljong
- 1 msk Rapsolja
- 3 tsk Ingefära mald
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Koriander
- ½ tsk Kardemumma
- 1 tsk Salt
Tillagning:
- Skala och hacka 2 morötter. Lägg i gryta/kastrull.
- Skala och hacka 1 gul lök och finhacka/pressa 2 vitlöksklyftor. Lägg i grytan.
- Fräs de hackade morötterna, gullöken och vitlöksklyftorna i 1 msk rapsolja i några minuter.
- Rör ner alla kryddor. 3 tsk mald ingefära, 1 tsk kanel, 1 tsk koriander, ½ tsk kardemumma och 1 tsk salt. Rör om och gå direkt vidare till nästa steg så blandningen inte bränner fast.
- Tillsätt 3 dl vatten, 1 förp krossade tomater, 1 burk kokosmjölk och 1 tärning grönsaksbuljong. Rör om.
- Häll i 3 dl röda linser och rör om ordentligt. Låt koka på låg värme i ca 20 minuter. OBS, rör om emellanåt så grytan inte bränner fast i botten.
- Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera din dal tillsammans med det kokta riset.
Näring per portion (ca):
Energi: 706 kcal
Fett: 22 g (29%)
Kolhydrater: 101 g (58%)
Protein: 24 g (14%)