Recept: Indisk Dal

Indisk Dal, 4 portioner

Aktiv tid: 20 min. Total tid: 35 min.

Ingredienser:

  • 3 dl Ris (mathavre passar också bra!)
  • 2 Morötter
  • 1 Gul lök
  • 2 klyftor Vitlök
  • 3 dl Röda linser
  • 1 paket Krossade tomater
  • 1 paket Kokosmjölk
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • 1 msk Rapsolja
  • 3 tsk Ingefära mald
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Koriander
  • ½ tsk Kardemumma
  • 1 tsk Salt

Tillagning:

  1. Skala och hacka 2 morötter. Lägg i gryta/kastrull.
  2. Skala och hacka 1 gul lök och finhacka/pressa 2 vitlöksklyftor. Lägg i grytan.
  3. Fräs de hackade morötterna, gullöken och vitlöksklyftorna i 1 msk rapsolja i några minuter.
  4. Rör ner alla kryddor. 3 tsk mald ingefära, 1 tsk kanel, 1 tsk koriander, ½ tsk kardemumma och 1 tsk salt. Rör om och gå direkt vidare till nästa steg så blandningen inte bränner fast.
  5. Tillsätt 3 dl vatten, 1 förp krossade tomater, 1 burk kokosmjölk och 1 tärning grönsaksbuljong. Rör om.
  6. Häll i 3 dl röda linser och rör om ordentligt. Låt koka på låg värme i ca 20 minuter. OBS, rör om emellanåt så grytan inte bränner fast i botten.
  7. Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  8. Servera din dal tillsammans med det kokta riset.

Näring per portion (ca):

Energi: 706 kcal
Fett: 22 g (29%)
Kolhydrater: 101 g (58%)
Protein: 24 g (14%)

Indisk Dal


Lämna en kommentar

Vänligen notera att alla kommentarer behöver godkännas innan de publiceras