Driv impact med oss

År 2020 började den hållbara transformationens decennium. Det årtionde då vi behöver minska globala utsläpp med minst 50% för att ha en chans att hålla den globala uppvärmningen under +1.5°C.

Vi driver Enkla Kassen för att bidra till att denna omställning lyckas. Vi skapar produkter som gör det enkelt för individer att minska sin klimatpåverkan. I dagsläget har vi en produkt, Enkla Kassen, som hjälper människor att minska sin klimatpåverkan från mat med ca 80% jämfört med en genomsnittlig svensk kost.

Vi är ett litet team baserat i Stockholm som försöker göra så stor impact som möjligt med begränsade resurser. Vill du vara med och hjälpa oss att snabba på denna omställning? Vi behöver all hjälp vi kan få för att lyckas driva denna förändring och om du inte känner att du kan fylla någon av rollerna nedan blir vi jätteglada om du tipsar vänner som kan passa!

Deltidsjobb - Packing operations

Enkla Kassen driver hållbar transformation genom att ta bort så många barriärer som möjligt för klimatsmarta matvanor. Det gör vi genom att skeppa ut transformativa lådor med klimatsmarta recept och råvaror hem till våra kunder. Tjänsten är utformad som ett träningsprogram för klimatsmarta matvanor, som hjälper våra kunder att utveckla mer klimatsmarta matvanor för resten av livet! Vi når i dagsläget hela Sverige via utlämningsställen och ca 70% av befolkningen i Sverige med hemleverans.

Som en del av vårt packing operations team bidrar du till att hjälpa fler att laga mer klimatsmart mat genom att packa transformativa lådor i vårt lager på Garnisonen i centrala Stockholm. Centralt läge gör vardagspendlingen enkel för packing team och möjliggör att snabbt kunna ta sig till kvällsaktiviteter efter en meningsfull arbetsdag. Arbetspassen är oftast på måndagar och fredagar.
---
Ansök på impactmaker@enklakassen.se med mejltitel "Packing operations". Berätta varför du skulle vilja jobba med oss och inkludera ett CV eller länk till din LinkedIn-profil.
---

Praktik & Internship

Nu under våren 2021 har vi fokus på praktik & internship inom Kommunikation, Design och Marknadsföring!

Arbeta vart du vill! 1-2 praktikanter sökes inom kommunikation, design och marknadsföring som delar vårt klimat- och miljö-engagemang och värdesätter en hållbar livsstil.

Vi är ett litet team som driver impactbolaget Enkla Kassen och brinner för att hjälpa fler att laga mer växtbaserad, klimatsmart mat. Vi har precis expanderat så vi når hela Sverige alla dagar. Så nu är det dags att lyfta kommunikationen till nästa nivå för att hjälpa ännu fler att gå från tanke till klimathandling!

Tillsammans med medgrundarna Johannes och Patrik kommer du att skapa innehåll till Enkla Kassens digitala kanaler samt vara med och utveckla strategi och plan för kommunikation och marknadsföring. Vi jobbar tillsammans som ett team, checkar in och ut med teamet digitalt varje dag. Johannes var tidigare med och utvecklade en IT startup inom performance marketing från 4 till 40 anställda - han kommer att vara din handledare.

Mejla din ansökan till impactmaker@enklakassen.se med mejltitel "Praktik / Internship inom Kommunikation, Design och Marknadsföring"

 

Övrig praktik eller exjobb

Vi har många utvecklingsområden som kan passa perfekt för din praktik, internship eller exjobb! Allt från att utveckla logistiken kring att packa och skeppa tusentals lådor växtbaserad mat till att bygga effektiva marknadsföringskanaler. Om du vill göra praktik, internship eller exjobb hos oss får du gärna höra av dig med din idé!

Har du en grym idé? Mejla impactmaker@enklakassen.se med mejltitel "Praktik", "Internship" eller "Exjobb" och berätta mer!
---

 

Bidra med din tid!

Det finns en mängd områden där vi som liten impact-startup inte ännu har resurser att investera tid eller pengar. Nedan följer några förslag på sådana områden, om du är riktigt vass på något av dem och vill hjälpa oss får du väldigt gärna höra av dig! Om du är vass på annat som du tror skulle kunna vara värdefullt för oss men som inte nämns nedan får du också väldigt gärna höra av dig!

Grafik - hjälp oss ta fram grafiskt material

Content - hjälp oss skriva och utbilda kring klimatutmaningen och enkla saker man kan göra som individ i vardagen för att minska sin klimatpåverkan

Research - hjälp oss gå igenom den senaste vetenskapen för att utveckla våra klimatsmarta strategier och för att dela viktiga lärdomar i ett lättförståeligt format i våra kanaler

Juridik - hjälp oss som bollplank för juridiska frågor

Klimatvärva - tipsa vänner om Enkla Kassen och hjälp dem gå från tanke till klimathandling

---
Vill du vara med och driva en viktig förändring? Mejla impactmaker@enklakassen.se och berätta om hur du kan hjälpa till!
---