Nu i januari testar vi hemleverans alla (var)dagar! Välj dag efter beställning. Läs mer >

Ge en gåva som frigör tid och energi till någon du tycker om.

Enkla Presenten är ett presentkort för dig som vill ge bort en klimatsmart present. En snabblagad växtbaserad matkasse med ca 80% lägre klimatpåverkan än genomsnittlig svensk kost.

Enkla Presenten, 449 kr inkl frakt

Presentkortet är laddat med 1 leverans av Enkla Kassen inkl frakt

Direkt efter beställning får du presentkortet digitalt

Kan vi leverera till presentens mottagare?

Skriv in postnumret och testa
Hur fungerar presentkortet?

Direkt efter att du beställt får du en länk för att ladda ner presentkortet (det skickas också till din mejl). Du väljer själv om du vill skicka det digitalt eller skriva ut och ge som en fysisk present.

Presentkortet innehåller en unik kod som mottagaren kan använda för att lägga en gratis beställning av Enkla Kassen. Prenumerationen avslutas automatiskt efter 1 leverans.

Exempel på presentkortets framsida

Exempel på presentkortets baksida


Hur fungerar ENKLA KASSEN?

Beställ på 3 minuter

Beställ din kasse för att starta din prenumeration. Leveranser sker varannan vecka och kan ändras/avbrytas när du vill, senast onsdag innan nästa leverans.

Leverans varannan tisdag

Leverans sker med lastcykel, elbil eller klimatkompenserad transport. Lådan är fri från kylvaror och klarar sig bra utanför dörren tills du kommer hem.

Laga på 30 minuter och njut!

Varje rätt tar ca 30 minuter att laga och ger 4 portioner - antingen för hela familjen att njuta av direkt eller för att fylla matlådorna.

Vad tycker våra kunder?

Jeppe, Entreprenör & Pappa

"9 & 11 åringen vill numera laga mat själva tack vare de enkla recepten. Medhjälpande & kräsna 6-åringen kommentar efter första gången: 'Det här måste vi laga flera gånger.' "

Anne-Sophie, Vegan & Matbloggare

"Gillade verkligen recepten! Enkla och goda. En bra bas i måltiden som man kan vara kreativ med och göra till sin egen."

Raul, Programmerare

"Testade för att få hjälp att laga mer mat själv i vardagen. Det har hjälpt mig att få bättre mat-rutiner och öppna upp ögonen för vegetarisk mat"

Vanliga frågor

Varje kasse innehåller 3 olika rätter och varje rätt skapar 4 portioner med i snitt 600 kcal per portion. Det är alltså totalt 12 portioner i en kasse.

Så för en familj passar det bra som middagslösning och för mindre hushåll får man mat över till matlådor som man kan äta senare i veckan. Alla recept är gjorda för att passa bra i matlåda.

Hemleveranser kommer mellan kl 17-22 på tisdagar. Om du inte är hemma så lämnas kassen utanför din dörr förutsatt att du angett portkod om det behövs.

Enkla Kassen har märkningen I'M VEGAN från Djurens Rätt. När vi har valt ut de råvaror som följer med i Enkla Kassen har vi utgått från produkternas innehållsförteckningar för att avgöra om de är veganska. I de fall en produkt innehåller ett e-nummer som kan ha animaliskt ursprung har vi kontaktat producenten för att säkerställa att det är vegetabiliskt.

Det kan finnas spårämnen av animaliska produkter och vi uppmanar allergiker att undersöka innehållsförteckningar om man är spårämneskänslig då t.ex. pasta ofta innehåller spårämnen av ägg.

Viktigt att komma ihåg om du äter en 100% vegansk kost är att få i dig tillräckligt mycket av vitamin b12 som du kan få antingen genom kosttillskott eller genom t.ex. vegetabilisk dryck såsom havremjölk (Ej ekologisk! Tyvärr hindrar en EU-regel ekologisk vegetabilisk mjölk från att innehålla b12).

Nedan gäller om vi ej sålt slut på leveranser, kika om det står leveransdatum bredvid beställningsknappen. Du kan också se ditt leveransdatum i bekräftelsemejlet när du lagt din beställning.

Vi sammanställer våra ordrar för kommande vecka på onsdagar kl 23.59. Om du beställer mellan måndag-onsdag kommer din första leverans på tisdag nästa vecka. Om du beställer mellan torsdag-söndag kommer din första leverans på tisdagen om lite mer än en vecka.

Exempel baserat på vilken veckodag det är idag:
Måndag: Din första leverans kommer på tisdag om 8 dagar.
Tisdag: Din första leverans kommer på tisdag om 7 dagar.
Onsdag: Din första leverans kommer på tisdag om 6 dagar.
Torsdag: Din första leverans kommer på tisdag om 12 dagar.
Fredag: Din första leverans kommer på tisdag om 11 dagar.
Lördag: Din första leverans kommer på tisdag om 10 dagar.
Söndag: Din första leverans kommer på tisdag om 9 dagar.

En av våra tre kassar innehåller jordnötssmör. Om du är känslig för något är det viktigt att du själv undersöker innehållsförteckning på de råvaror du får hem. Om du har några frågor om innehållet inför beställning kan du alltid kontakta oss på messenger-länken nere till höger på denna sida, eller maila oss på info@enklakassen.se